Výroční zpráva za rok 2017

ZPRÁVA STAROSTY SBORU

Vážené sestry, vážení bratři, milý vzácní hosté..dovolte mi Vás přivítat na výroční schůzi našeho sboru za rok 2017.

Naši hosté:

Ing. Josef Klement - místostarosta města Žďár nad Sázavou

paní Radka Remarová - komunitní koordinátorka města Žďár nad Sázavou

bratr Karel Tomek člen výkonného výboru okresního sdružení Žďár nad Sázavou

pan Josef Šulc za město Žďár nad Sázavou krizové řízení

za Osadní výbor Veselíčko předseda Roman Kaláb

za SDH zámek Žďár velitel David Partl a Marek Prokop

Program naší výroční schůze :

1/ zahájení

2/ zpráva starosty SDH

3/ zpráva velitele SDH

4/ zpráva hospodáře SDH

5/ volba delegáta na shromáždění představitelů sboru v Novém Městě na Moravě

6/ projevy hostů

7/ promítání fotografií

8/ diskuze

9/ závěr

Nyní Vás seznámím se zprávou o činnosti sboru dobrovolných hasičů Veselíčko za rok 2017.

Hned v úvodu prosím vzpomeňme na naše zemřelé bratry a sestry symbolickou minutou ticha.

• Minulá výroční valná hromada se konala 10. prosince 2016 za účasti 36 členů a 3 hostů.
  • V průběhu roku 2017 proběhlo 5 výborových schůzí a 2 schůze členské.
  • 14. ledna se díky velké sněhové nadílce uskutečnili lyžařské závodu v BIATLONU. Počasí nebylo zrovna ideální, foukal velmi silný vítr a chumelilo, ale i navzdory tomu se akce vydařila.
  • 20. ledna se konala ve Škrdlovicích valná hromada okrsku Žďár nad Sázavou. Účastnil se Petr Michal a Jaroslav Kulhánek.
  • 25. února byl uspořádán pro naše malé příznivce dětský maškarní karneval.
  • 19. března se v Novém Městě na Moravě uskutečnilo shromáždění delegátů SDH. Účastnil se Petr Michal.
  • 15. dubna proběhla brigáda na dřevo.
  • 21. dubna proběhl po obci svoz železa.
  • 21. dubna oslavil bratr Radovan Tejkal 65. narozeniny. Gratulujeme a přejeme vše nejlepší.
  • 30. dubna se tradičně u Horního rybníka pálila čarodějnice. Pro všechny bylo nachystáno občerstvení, pro děti různé hry a soutěže.
  • 1. května jsme společnými silami na hřišti vlastnoručně ozdobili a postavili májku.
  • Od 19. května jsme se začali scházet na hřišti u Posezení pod Lípou. Toto posezení se konalo potom každý pátek dle počasí.
  • 3. června se družstvo koňské stříkačky účastnilo soutěže v Herálci. Úspěšně skončilo na 2. místě.
  • Ten týž den odpoledne se slavnostně kácela májka na hřišti. Poté se konala taneční zábava se skupinou SINGL. Akce se vydařila.
  • 11. června jsme se s koňkou zúčastnili slavnostního průvodu na DNI ŽĎÁRU. Byla to oslava 410 let povýšení Žďáru na město. Po celý den dobrovolníci z našeho sboru zajišťovali průběh dopravy přes město.
  • 16. června se Petr Michal a František Kostelenec účastnili kurzu - Technik ochrany obyvatelstva v Kamenici nad Lipou.
  • 1. července se konala prázdninová zábava na hřišti se skupinou TANDEM.
  • 11.července oslavil své životní jubileum 60 ti let bratr Jaroslav Kulhánek. Ještě jednou gratulujeme, přejeme vše nejlepší a děkujeme za vše co pro sbor vykonal a stále vykonává.
  • 15.července se uskutečnil 1. Ročník soutěže o Nejtvrdšího hasiče Veselíčka.
  • 22. července oslavil bratr Martin Ludrovan 90 let.Gratulujeme a přejeme pevné zdraví. Hasičská oslava pro bratra Ludrovana se konala 29. července na hřišti. Při této příležitosti byla předána bratru Ludrovanovi medaile sv. Floriána.
  • 6. srpna jsme se s naší koňkou účastnili závodů v Jámách. Závody se opět vydařili, naše družstvo se umístilo na 1.místě.
  • 20.srpna se konala oslava 125-ti let založení sboru ve Slavkovicích. Náš sbor se oslav účastnil v počtu 10 hasičů.
  • 27. srpna se konala oslava 125-ti let založení sboru v Ostrově na Oslavou. Oslav jsme se zúčastnili v počtu 5 hasičů.
  • 2. září než dětem začali školní povinnosti jsme uspořádali na hřišti dětský den s hasiči. Pro děti byly nachystány disciplíny s hasičskou tématikou podobné soutěži TFA.
  • 1. října jsme zajišťovali občerstvení na nohejbalovém turnaji pořádaný Osadním výborem.
  • 28. října se konala v hasičárně Grilovačka s ochutnávkou domácích produktů našich zahrad. Ochutnávali jsme domácí pálenku a domácí buchty.
  • 25. listopadu se v hasičárně vyrábělo na dobročinný jarmak na 5. Základní škole. Výtěžek z jarmarku byl věnován dětskému domovu v Rovečném.
  • 13. prosince proběhla řádná inventura hasičárny. Vše proběhlo v pořádku.

Takže tolik z uplynulých akcí roku 2017. Děkuji všem, kteří se aktivně podíleli a podílí na činnosti sboru a tím i na dění v naší obci.

Děkuji Osadnímu výboru za finanční podporu námi pořádaných akcí.

Přeji Vám do nového roku jen to dobré, především hodně zdraví, štěstí a rodinnou pohodu.

ZPRÁVA VELITELE

Již v březnu jsme začali s přípravou na okrskovou soutěž, která se konala 21. května v Ostrově nad Oslavou. Muži zde skončili na 2. místě, ženy na 3. místě. Děkuji družstvům a všem kdo nám pomáhali a podporovali.

11. června jsme pomáhali s uzavřením náměstí při oslavách DNE ŽĎÁRU.

12. června za účasti našich 4 hasičů proběhl kurz RESUSCITACE A PRVNÍ POMOCI u hasičů Žďár nad Sázavou 2 zámek. Zde jsme získali osvědčení.

Na přelomu měsíců července a srpna nás několikrát hasiči ze zámku přizvali na společný výcvik obsluhy motorového člunu a záchranu tonoucího, který se konal na Velkém Dářku. Pro naše hasiče to byl přínos a velký zážitek.

2. srpna jsem naplánoval odbornou přípravu k prověření výjezdového času naší jednotky. Zjistil jsem, že 10 členů by vyjelo k zásahu do 8 minut od vyhlášení poplachu, s čímž jsem spokojen. Pochvala zazněla i od bratra Karla Tomka, který se akce zúčastnil. Poté jednotka vyjela do dětského tábora v Podolí, kde nasátím vody z potoka uhasila připravený oheň. Dále jsme táborníkům převedli naši techniku. Nadšené byly jak děti, tak naši hasiči.

12. srpna jsme poprvé vyzkoušeli soutěž v nočním požárním útoku konaný v Herálci, skončili jsme na 5. místě.

9. září proběhl memoriál JANA DŘÍNKA A KARLA HEROLDA. Tato akce se nám i přes velkou snahu nepovedla.

22. září bylo svoláno námětové cvičení ve Škrdlovicích. Předmětem byla dálková doprava vody. Zúčastnili jsme se v plném počtu.

10. listopadu byl ohlášen požár vodárny na KŘÍBKU. Jednalo se o námi připravované taktické cvičení za účasti SDH JÁMY, SDH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 2 A NAŠÍ JEDNOTKY. Účelem cvičení bylo zjistit jestli dokážeme dopravit vodu z rybníka na kopec k vodárně. To se povedlo. Byla to dobrá zkušenost při níž jsme zjistili určité nedostatky, na kterých musíme v rámci jednotky zapracovat. Chci poděkovat všem jednotkám za hojnou účast. A našim hasičkám za přípravu občerstvení.

Naší poslední akcí byl požární dozor při konání ohňostroje dne 31. prosince u místního kulturního domu.

Dominik Blažíček se účastil :

• TFA liga Vysočiny 2018 - celkově 3. místo
  • TFA Vladilav - 7. místo TFA Okříšky - 7. místo
  • TFA Jihlava - 5. místo TFA Kynice - 4. místo
  • TFA Borač - 8. místo TFA Kninice - 3. místo
  • TFA NMNM - 3. místo TFA Lesonice - 3. místo
  • TFA Rokytnice n.R. - 7. místo TFA Třešť - 2. místo
  • FCC (FireFighter Combat Challange) Telč - 22. místo ze 43. účastníků (mezinárodní soutěž, které se zúčastnili reprezentanti ČR a Francie)
  • Akademické mistrovství v TFA 2017 v Ostravě - jednotlivci 9. místo (47 účastníků)
    štafety - 1. místo - VUT Brno

Děkuji za reprezentaci sboru a dobré výsledky. Přeji mnoho dalších úspěchů. Tomáš Kaláb

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky